Guidet fjeldtur til Kebnekaisefjeldene

Har du lyst eller brug for det kan du få undervisning i pakning af rygsæk, kort & kompas, egen tilrettelæggelse af fremtidige fjeldture etc. undervejs.

Men du kan naturligvis også bare følge med og nyde turen.

Fjeldturen

Fjeldet omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise, er skabt til unikke fjeldture. Det er i dett område mellem Ábesko i nord og Siŋŋi (Singi) i syd den nordligste del af Kungsleden fører.

Området er derfor besøgt af mange - og ikke uden grund da det er et utroligt smukt område.

Den kendte rute, Kungsleden, gør naturligvis at der er mange vandrere på den, men forlader man den  og finder egne veje uden for stierne og ad de mindre benyttede ruter, så har man fjeldet for sig selv.

Når du tager på en guidet tur skal du naturligvis ikke spilde dine penge på at gå Kungsleden som du sagtens kan gå uden fjelderfaring. Nej du skal høste af guidens viden og opleve fjeldområder ikke mange oplever og slet ikke på deres første eller anden fjeldtur.

Vores rute fører gennem dybe dale og over høje pas med flotte udsigter.

Nu tænker du måske at det bliver en forfærdelig strabadserende tur men det bliver det ikke. Målet er ikke at slide os selv halvt ihjel men at have tid til at nyde fjeldets natur, udsigterne og det at være på ferie i et unikt landskab.

Dagsetaperne er lagt så alle med en normal fysik kan deltage blot du er vant til at gå med rygsæk - du behøver ikke at have fjelderfaring.

Forløbet

Vi rejser med tog fra Københavns Hovedbanegård.

At vi rejser med tog og ikke med fly skyldes dels at vi ikke må medbringe brændstof til kogegrejet i flyet, men også for at være sikre på at vores bagage når frem samtidig med os. Desværre har vi lært af dårlige erfaringer at det ikke altid sker med flyet, og det er surt at skulle bruge en dag på at hele holdet skal vente på én eller flere rygsække.

Det er desuden behageligt at rejse med tog selvom det tager lidt længere tid, men vi sover i toget i enten ligge- eller sovevogne (efter eget valg) og sove skal vi jo alligevel uanset.

Det plejer at være en fin tur hvor gruppen hygger sig og lærer hinanden at kende, og der bliver fin tid til snak om alt muligt undervejs.

Vi kører med tog til Kiruna hvor vi skifter til bus det sidste stykke ud til samebyen Nikkaluokta.

Fra Nikkaluokta skal vi med helikopter en lille tur mod nordøst hvor vores vandretur starter.

Selve turen kommer til at starte i stiløst terræn. Vi har god tid og dagsetaperne er ikke længere end at vi kan nå dem inkl. pauser i løbet af dagen.

Vi kommer til dels at krydse et par markerede stier og også at følge et par ad kortere strækninger indtil vi når Kungsleden som vi skal følge til Fjeldstationen.

Vi indlogerer os på Kebnekaise fjeldstation. Jeg har booked pladser men man kan også vælge at bruge sit telt. De af os der har lyst spiser middag på stationen men det er frit om man vil lave sin egen mad.

Efter fjeldstationen flyver vi med helikopter ud til Nikkaluokta, tager busen til Kiruna og toget hjem.


Turen er en telttur og vi medbringer alt til 10 dage på fjeldet.

Hvornår?

Afrejse fra København den 24. juli 2021 Ankomst København efter turen den 5. august 10 dage på fjeldet. Helikoptertransport 2 gange Overnatning og middag på fjeldstation den sidste aften (frit valg)
Det bliver årets fjeldtur ...

Pris

Turleder fee kr. 1400

Hvad får du for pengene?

Turleder med 50 års erfaring i fjeldområdetområdet
Fjeldkompendium der fortæller alt om turen, naturen, fjeldet og samerne.
Vejledning i udstyr
Al den undervisning du vil have under turen
Rejseplan og besked når du skal købe togbillet
Guiden har satellittelefon med på turen for holdets sikkerhed
Vejledning i hvordan man arrangerer sin egen fjeldtur efterfølgende
Undervisning i kort & kompas under turen

Det med småt

Den turleder fee du betaler dækker ikke din togbillet til og fra fjeldet samt de to helikopterture. Din proviant under rejse og under turen samt eventuel middag og overnatning på fjeldstationen. Du skal selv medbringe dit eget grej til hele turen.

Din guide under turen er René Ljunggren

Om René Ljunggren

Forfatter, fjeldguide og foredragsholder.

Kontakt mig

Adresse: Lille Stationsvej 13B
4681 Herfølge

Telefon: +45 3160 0978

Email: rene@ljunggrens.dk

Website: www.ljunggrens.dk

CVR: 38951882

Få nyheder

Abonnér på nyhedsbrev
© 2020 Forfatter René Ljunggren. Alle Rettigheder foreholdt

Search