Kurset her er for dig der er helt ny i friluftslivet eller måske for din partner som du prøver at få med på shelter-eller andre ture i naturen.
Måske har de daglige eller ugentlige vandreture i coronatiden givet dig mod på lidt mere en endagsture i skoven. Du har måske vandret forbi shelterpladser hvor du ser folk have det hyggeligt omkring bålet mens børnene leger i skoven, finder ting, bygger huler og andet.
måske pirrer det dig at andre har det hyggeligt på den måde og gerne selv vil prøve - men hvordan kommer man igang? Hvad skal man have af udstyr. Og hvad med bålmad når man aldrig har lavet mad over bål eller tændt et?
Der er mange spørgsmål der melder sig.
Det kan også være at du selv synes det er hyggeligt og fint med lejr- eller shelterture men at din partner absolut ikke vil med ud til myg og edderkopper - og det er sikkert også koldt om natten!
I det tilfælde skal du måske sende vedkommende på kursus så det hele bliver afmystificeret.
Vi er to instruktører en mand og en kvinde så du har mulighed for at få belyst forhold der er specielt for dig - fx ved vi at mænd og kvinder ikke altid har ens udfordringer på tur.
Målet med vores begynderkurser er at du kan prøve det hele under en weekend under trykke forhold. Du kan prøve forskellige overnatningsformer og går det galt og du fx fryser i det grej du har med kan du lære om hvad du bør anskaffe dig og frem for alt du kan snuppe din sovepose og krybe ind i vores opvarmede basecamptelt og trygt sove videre i varmen.
Et af vores basale emner på kurset er at lære dig at holde dig varm, tør og mæt på tur hvilket er det allervigtigste for at du får en god tur uanset vejret.
Vores mål som instruktører er at indføre dig i friluftslivet på et tryg måde under sikre forhold, og samtidig lære dig det mest basale så du selv kan brygge videre efterfølgende og derved få skabt dit helt personlige basisudstyr så du kan tage på ture i Danmark eller i Sydsverige i forår, sommer og efterårsperioden.
Efter kurset er du godt rustet til din første tur derude eller til at fortsætte den erfaring du måske havde efter at have prøvet men gerne vil vide mere, og måske forberede dig til længere forløb end en enkelt overnatning.
Sted: Faxe på Stevns
Dato: ????? kommer. Fredag eftermiddag kl 17:00 til søndag eftermiddag ca. kl 15.
For at deltage skal du være over 18 år.
Pris: 895 kr.
Under hele forløbet overnattes der i telt, hængekøje eller under tarp alt efter ønske.
Vi tilstræber at undervise individuelt i det du gerne vil prøve og det behøver ikke være det samme under begge overnatninger - du kan sagtens eksperimentere.
Du skal helst selv have dit sovegrej med (telt eller køje - tarp og pressenninger kan vi stille til rådighed og også telte i mindre grad. Vi råder også over to hængekøjer man kan prøve.
Morgenmad lørdag og søndag samt frokost begge dage så det medbringer du selv.
Personligt udstyr: sovepose, liggeunderlag (her har vi nogle der kan lånes hvis ikke du har selv), rygsæk eller andet til dit grej (Vi skal ikke vandre med rygsæk). Spisegrej og andet personligt udstyr for en tur udendørs samt selvfølgelig praktisk tøj.
Køb ikke noget med mindre du ved hvad du skal bruge fremover eller mangler. Vi gennemgår og diskuterer en masse om udstyr og beklædning under forløbet så du selv får mulighed for at bedømme hvad du mangler eller skal supplere med.
Du skal selv sørge for transport til kursusstedet.
Forløbet foregår på eget ansvar.
Teltet vi har som sikkerhed og komfort er stort og kan sagtens rumme hele holdet.
Der er tre sovekabiner så føler nogen sig utryg eller fryser i lejren om natten kan man krybe ind i varmen.
Teltet er opvarmet med brændeovn.
Man kan få meget ud af et weekendkursus i friluftsliv. Lære om orientering så du også kan finde vej udenfor stierne, eller få mere ud af din hængekøje, lær at planlægge den ultimative tur i det hjemlige, i Sydsverige eller i fjeldet.
Hvordan holder jeg varmen derude
Madlavning på forskelligt kogegrej
Proviantformer
Lær at tænde et madbål og et hyggebål
Madlavning over bål i Dutchoven
Etablering af lejrplads
Indretning af shelterplads
Valg af grej
Rygsækken, valg og pakning
Let indføring i kort & kompas (find vej)
I år opsætter vi 3 hold på flg. datoer:
7. - 9. maj 2021
21. - 23. maj 2021
4. - 6. juni 2021
Du tilmelder dig ved at kontakte Hanne på mail: huetstroja@gmail.com
og på tlf: 2924 4769
Og indbetale kursusafgiften på mobilepay: 31600978 eller indsætte på konto 5477 1390644 i Nykredit Bank
Minimum 6 deltagere og højst 10 og vi overholder de til enhver tid gældende coronaregler så vi forbeholder os retten til ændringer på det grundlag.
René Ljunggren har mere end 50 års erfaring i friluftsliv i Danmark, Sydsverige, I Lapland, På Færøerne og i Grønland.
Udover at være forfatter til flere bøger om friluftsliv har René i mange år undervist i alt friluftsliv men primært i enkelt friluftsliv og fjeldvandring men også kanoture og fjeldvandringer har haft en plads på programmet.
René stiftede i 80'erne Fjeldsporten, Vildmarksskolen og Vildmarksrejser i Bagsværd og underviste dengang på friluftslinjen på Holmstrup Efterskole i forbindelse med et af Undervisningsministeriet støttet projekt om integrering af friluftsliv i efterskoleregi.
René har undervist i friluftsliv og fjeldvandring på ungdomsskolerne i Korsør. Slagelse, Sorø og Ringsted samt på AOF og selvfølgelig i Vildmarksskolen hvor en del af kursusvirksomheden var målrettet pædagoger og klubarbejdere.
René var mangeårig ejer af websitet Outsite hvor han også stod for en masse kursusaktiviteter.
René har været igangsætter og medunderviser på et folkeskoleprojet med friluftsundervisning i de store klassetrin.
René har også lavet fjeldture for DVL og Opdag Verden og var initiativtager og deltager i eftersøgningen af den unge dansker der for nogle år siden forsvandt i Lapland.
René har også undervist i knivbygning på aftenskoler samt i snitning.
René kan også kontaktes på mail: rene@ljunggrens.dk og på tlf: 3160 0978.
Hanne har lige fra barnsben været en naturpige med mere lyst til at være ude end inde, og har ofte sovet alene på høloftet, eller har vandret ned i haven om natten især i de kolde måneder med sne, for at nyde roen. Dette er nok et særtegn hos Hanne som vi også har set på fx fjeldture hvor Hanne ofte ligger lidt fra os andre med teltflappen slået op, for at nyde udsigten og stilheden.
Til daglig sover Hanne stadig gerne ude i sin hængekøje også om vinteren, eller hun tager småture med overnatning i de hjemlige omgivelser på Stevns.
Hanne har selvfølgelig også været hestepige og har engang redet en lang tur på sin hest med overnatninger undervejs. Turen gik fra Maribo til Faxe i 2006.
Også i Sydsverige har Hanne vandret mange ruter, men også Hærvejen og Camini del Nordre har Hanne vandret alene. Caminoen var på 916 km og blev vandret over 5 uger.
Hanne har også deltaget i flere fjeldture omkring Kebnekaise, og har været initiativtager til flere af turene.
Hanne maler og snitter og laver en masse småhåndværk og sløjd i bushcraftstilen, og er rigtig godt til lejraktiviteter af den slags.
Hanne har stor viden og indsigt i at være på tur, og som kvinde har hun god erfaring i netop det at være kvinde på tur med de udfordringer vi hører mange nybegynderkvinder har.
Hanne er i det daglige kunstmaler og har selvfølgelig også malet billeder fra bl.a. fjeldture. Se mere om Hanne på hendes website: https://www.kunstmalerhannestaehr.dk/
Hanne kan også sontaktes på mail: huetstroja@gmail.com
og på tlf: 2924 4769.
Nu er den her endelig ...
Den ultimative guide til Kebnekaisefjeldene
Ny bog, Kebnekaisefjeldene - En komplet guide til det unikke fjeldområde - af René Ljunggren
Nu er mit livsværk endelig færdigt og kan købes i udstyrsbutikker, boghandlere og direkte fra forlaget.
Når jeg kalder det mit livsværk så er det fordi jeg startede på værket så langt tilbage som i 70'erne hvor jeg skrev dagbog på mine ture i fjeldet.
Bogen her handler om Kebnekaiseområdet opkaldt efter Sveriges højeste fjeld. Dette område er jeg altid vendt tilbage til selvom jeg også har været i andre fjeldområder både i Sverige og i Norge og nogle gange også i Grønland hvor jeg har boet i 10 år.
Det er fortsat stor interesse for at vandre i Kebnekaisefjeldene. Jeg har selv vandret i området mellem Narvik og Årosjåkk i vest og øst og Abisko i nord og Vakkotavare i syd.
Et kæmpestort område med flere markerede ruter men også med ruter der er umarkerede men som man sagtens kan vandre hvis man har blot en smule fjelderfaring.
Kebnekaisefjeldene fokuserer ikke alene på de markerede ruter, selvom de selvfølgelig skal med i en bog som denne, der dækker samtlige muligheder i området.
Bogen beskriver en mængde umarkerede rutemuligheder og alle ruterne er detaljeret beskrevet ligesom der er kort over de enkelte ruter.
Bogen er ment som en total gennemgang af rutemuligheder og har taget mange år at lave da jeg har skullet vandre området tyndt flere gange for at få styr på alle ruterne.
I det arbejder har der naturligvis været ruter der så mulige ud på fjeldkortet men som i terrænet deroppe viste sig ikke at være mulige at vandre, og disse ruter er naturligvis udeladt.
Arbejdet med bogen tog sin begyndelse da jeg for nu 51 år siden var på min første tur i området. Dengang vidste jeg ikke at jeg skulle skrive en bog om området, det var en idé der voksede frem med årene. Heldigvis har jeg altid skrevet dagbog under mine ture, og endelig kom disse optegnelser mig til gavn under skrivearbejdet og udarbejdelsen af ruterne.
Nu skal det ikke mere være en hemmelighed at bogen sagtens havde kunnet udgives for år tilbage og den har faktisk haft en lille forløber hvor jeg dog havde gemt nogle af de mest interessante ruter til mig selv.
Nu er alt lagt på bordet. Alle mine erfaringer som fjeldvandrer og alle mine"hemmelige" ruter i fjeldområdet ligger i bogen til fri afbenyttelse for den interesserede læser.
Læs mere om boggen og køb den her: Wadskjærs forlag
Fakta:
Kebnekaisefjeldene -
en komplet guide til det unikke fjeldområde
Af René Ljunggren
Format: 170 x 240 mm
Hardback inbundet
Alle sider i farver og rigt illustreret med kort og billeder
Antal sider: 356
Flere end 50 beskrevne ruter
Flot dekorativ bog med gode turforslag
Måler 19 x 23 cm
Vandring i Sydsverige af Rene Ljunggren er en flot og informativ bog med fine fotos samt gode tur beskrivelser. Sverige, der ligger tæt på for mange danskere, er et unikt vandreområde med en anderledes naturform, end den vi finder i Danmark, og den svenske Allemandsret betyder, at man i Sverige faktisk må færdes og slå lejr, hvor man vil, så længe man ikke trænger ind i folks haver. Det sydlige Sveriges frie natur rummer en mængde markerede vandreruter med fine shelter-pladser til overnatning. Samtidig er Sydsverige et oplagt sted at vandre i de måneder, hvor årstiden og ens egen tid ikke er til lange fjeldvandringer. Sydsverige er for mange af os et yndet område til weekendture året rundt, og ikke kun de markerede ruter trækker. Der er gode muligheder for at gå sine egne veje uden for stierne i de store svenske skove, hvor søer og vandløb giver basis for unikke "bushcamps", helt uforstyrret af andre og tæt ved vand til madlavning. kombination. Bogen handler om, hvordan du selv kommer af sted alene eller sammen med gode vandrevenner. Hvordan I lærer at begå jer uden for stierne, og hvordan I finder de bedste spots og de mest øde vandreruter enten på stierne eller udenfor eller som en Du lærer at aflæse friluftskortets skjulte muligheder, og du lærer, hvordan du hjemmefra finder den perfekte rute gennem terrænet til de smukke overnatningspladser. Du får også anvisninger til, hvordan du planlægger og forudser mulige og ukendte forhindringer på din vej. Forhindringer, du skal takle for at komme videre, men som også gør din tur til en rigtig pionértur. Forfatteren har mere end 48 års friluftserfaring og har været vandreguide i 30 år. Han ligger derfor inde med en masse information som kommer læseren til gode i denne bog.
Flot dekorativ bog med gode turforslag
Måler 19 x 23 cm
Vandring i Sydsverige af Rene Ljunggren er en flot og informativ bog med fine fotos samt gode tur beskrivelser. Sverige, der ligger tæt på for mange danskere, er et unikt vandreområde med en anderledes naturform, end den vi finder i Danmark, og den svenske Allemandsret betyder, at man i Sverige faktisk må færdes og slå lejr, hvor man vil, så længe man ikke trænger ind i folks haver. Det sydlige Sveriges frie natur rummer en mængde markerede vandreruter med fine shelter-pladser til overnatning. Samtidig er Sydsverige et oplagt sted at vandre i de måneder, hvor årstiden og ens egen tid ikke er til lange fjeldvandringer. Sydsverige er for mange af os et yndet område til weekendture året rundt, og ikke kun de markerede ruter trækker. Der er gode muligheder for at gå sine egne veje uden for stierne i de store svenske skove, hvor søer og vandløb giver basis for unikke "bushcamps", helt uforstyrret af andre og tæt ved vand til madlavning. kombination. Bogen handler om, hvordan du selv kommer af sted alene eller sammen med gode vandrevenner. Hvordan I lærer at begå jer uden for stierne, og hvordan I finder de bedste spots og de mest øde vandreruter enten på stierne eller udenfor eller som en Du lærer at aflæse friluftskortets skjulte muligheder, og du lærer, hvordan du hjemmefra finder den perfekte rute gennem terrænet til de smukke overnatningspladser. Du får også anvisninger til, hvordan du planlægger og forudser mulige og ukendte forhindringer på din vej. Forhindringer, du skal takle for at komme videre, men som også gør din tur til en rigtig pionértur. Forfatteren har mere end 48 års friluftserfaring og har været vandreguide i 30 år. Han ligger derfor inde med en masse information som kommer læseren til gode i denne bog.
I Sverige er der en årelang tradition med at benytte shelters til overnatning. Der har herhjemme ikke været så mange til rådighed men de senere par år er tallet af shelters næsten eksploderet og mange har taget denne form for overnatning til sig. Shelters er mere rummelige end telte, man sparer vægt i sin rygsæk samtidigt med at der er mere plads til madlavning samt hygge omkring bålet. Der er mange som spørger os ind til shelterture, hvor kan man finde dem og hvor mange er der plads til er de typiske spørgsmål som folk starter med. Derfor er vi meget begejstret for denne bog, der kan man finde svar på sine spørgsmål samtidig med at man kan finde inspiration til shelterture. Vi er sikre på at bogen for flere mennensker ud i vores dejlige natur. Forfatteren siger selv om bogen: Forfatteren har mere end 48 års friluftserfarring og har været vandreguide i 30 år. Han ligger derfor inde med en masse brugbare information som kommer læseren til gode i denne bog. Denne bog henvender sig både til begyndere og til mere erfarne. Den gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte på alle årstider og i al slags vejr. Dertil kommer masser af tips og ideer til aktiviteter derude såsom madlavning over bål, træsnitning og andet håndværk, sankning af urter og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant. Endelig er der ideer til, hvordan du kan bygge dit eget shelter hjemme i haven, og særlige afsnit om at have børn med ud i naturen.
Forfatter, fjeldguide og foredragsholder.
Adresse: Lille Stationsvej 13B
4681 Herfølge
Telefon: +45 3160 0978
Email: rene@ljunggrens.dk
Website: www.ljunggrens.dk
CVR: 38951882